Kubica allt närmare comeback

Robert Kubica kan komma att återvända till formel 1 efter en paus på sex år.Bild: Lehtikuva/AFP/Patrik Stollarz

Robert Kubica kommer att testköra en av Renaults formel 1-bilar i Ungern nästa vecka. Stallet vill ha reda på om den relativt meriterade polacken har möjlighet att köra en formel 1-bil igen efter sitt långa skadeuppehåll. Kubicas formel 1-karriär uppgavs vara över efter att han kraschat i en rallytävling 2011.

Nu 32-årige Kubica tappade så mycket rörlighet i högerhanden att han efter olyckan 2011 inte kunde köra en formel 1-bil tillräckligt snabbt för att delta i VM-serien. Då han närmat sig en comeback har Renault låtit honom köra två testsessioner i F1-bilar från 2012. Det kommande testet med Renaults bil av årsmodell 2017 ger en betydligt starkare indikation på om han är redo för en comeback.

– Efter detta test kommer vi att noggrant analysera den insamlade informationen för att slå fast i vilka förhållanden det vore möjligt för Robert att återvända till tävlingarna under de kommande åren, säger Renaultchefen Cyril Abiteboul till Autosport.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00