KSF Media säljer Loviisan Sanomat och Pyttisbladet

Mediekoncernen Keskisuomalainen köper Loviisan Sanomat och Pyttisbladet av KSF Media. Arkivbild. Bild: Kristoffer Aberg

Mediekoncernen Keskisuomalainen köper Loviisan Sanomat och Pyttisbladet av KSF Media.

Den 31 augusti 2019 övergår verksamheten till den nya ägaren.

Loviisan Sanomat utkommer två dagar i veckan i Lovisa, Lappträsk och Pyttis. Pyttisbladet utkommer varannan tisdag som instick i Loviisan Sanomat och delas ut till varje hushåll i Pyttis område.

KSF Medias vd Anna Hellerstedt är nöjd över försäljningen och tror att den gynnar läsarna.

– Jag är väldigt glad över att vi fått till den här affären. Den ger oss en möjlighet att fokusera på kärnan i vår verksamhet och det vi kan bäst, kvalitetsjournalistik på svenska. Samtidigt passar Loviisan Sanomat mycket väl in i Keskisuomalainens portfölj av finskspråkiga lokaltidningar, säger Hellerstedt.

Den nya ägaren vill satsa på att stärka sin ställning i Nyland.

– Affären är en naturligt fortsättning på Mediatalo Keskisuomalainens tillväxtstrategi. Vårt företag har under de senaste åren systematiskt ökat sin affärsverksamhet, säger Keskisuomalainens vd Vesa-Pekka Kangaskorpi.

– Loviisan Sanomat och Pyttisbladet passar väl in i innehålls- och servicehelheten i Nyland. Loviisan Sanomat är ett utmärkt exempel på en välgjord lokaltidning och har prisbelönats många gånger, säger Kangaskorpi.

Det börsnoterade mediebolaget har vuxit kraftigt genom flera företagsköp. Förutom de drygt 90 tidningar som Keskisuomalainen nu ger ut, ingår bland annat sex tryckerier, tidnings- och reklamutdelning, marknadsföring och forskning i koncernen. Omsättningen i fjol var strax under 250 miljoner euro och koncernen sysselsätter 6300 personer.

KSF Media äger, förutom Loviisan Sanomat och Pyttisbladet, även tidningarna Hufvudstadsbladet, Östnyland, Västra Nyland och Hangötidningen.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning