"Kryptovalutorna vår tids största bubbla"

Bilden är tagen utanför entrén till La Maison du Bitcoin i Paris. Kryptovalutan är nu dyrare än någonsin. Bild: Stephane de Sakutin/Lehtikuva

Under helgen steg värdet på en bitcoin till över 11 000 dollar. Kryptovalutorna är vår tids största bubbla enligt sakkunnig, skriver Kauppalehti.

Ökningen av kryptovalutan bitcoin betyder att dess värde ökat mer än tolvfaldigt under året som gått då den i måndags kostade 11800 dollar, skriver Kauppalehti.

Michael Novogratz är före detta förvaltare på Fortess. Han säger enligt Kauppalehti till CNBC att bitcoin lätt kan stiga till ett värde på över 40 000 dollar om ett år och kallar kryptovalutorna för vår tids största bubbla. Kryptovalutorna vinner nu mark också i Asien och Sydamerika.

Från och med nästa år planerar EU att införa regleringar kring handeln med kryptovalutor. Bland annat kan det bli obligatoriskt att uppge identitet för dem som handlar.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46