Kryddstarkt med majs

Kryddstark chorizo matchar den krämiga majspurén perfekt. Välj en lagrad riven ost till purén. Bild: Björn Tesch/TT

Majspuré är inte så vanligt och något som många förknippar med barnmat. Men med den kryddstarka korven chorizo på toppen är det slut med det.

Majspuré med chorizo

För 4 portioner. 30 minuter

2 schalottenlökar

smör till stekning

600 g + 100 g majs, fryst, tinad

1 dl vispgrädde

1 dl riven ost, lagrad

salt, svartpeppar

300 g chorizokorv

1 påse (ca 70 g) babyspenat

Gör så här:

1. Skala och hacka schalottenlöken fint. Stek i smör cirka 5 minuter. Den ska bli mjuk och glansig, men inte ta färg. Tillsätt 600 gram majs och fräs med ett par minuter. Häll på grädden och låt småputtra cirka 5 minuter.

2. Häll över i en kanna och stavmixa allt till en puré. Mixa ned osten, så att den smälter. Smaka av med salt och peppar.

3. Skiva chorizon och stek så att den får fin färg (viss chorizo släpper mycket fett och kan stekas i torr panna, tillsätt annars lite stekfett), tillsätt resten av majsen och låt fräsa med ett par minuter, så att den får färg och tar smak av chorizooljan.

4. Servera majspurén med chorizon, majskorn och bladspenat. Droppa över chorizooljan från pannan.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning