Kryddiga pannbiffar med bönor Provencale

Pannbiff behöver inte vara trist. Krydda lite extra och servera med en snabbstekt bönröra. Bild: TT

Det är lätt att köra fast i gamla recept. Våga lite nytt och krydda pannbiffarna med senap, timjan och vitlök. Servera med hastigt stekta bönor, lök och tomatkross kryddad med oregano.

För 4 personer, 30 minuter

500 g blandfärs

1 ägg

1 tsk ljus, fransk senap

1 tsk torkad timjan

1 vitlöksklyfta

3 msk rödvin (eller vatten)

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl vatten

2 dl mager grädde

1 msk mild rödvinsvinäger

1 msk konc. kalvfond

majsstärkelse

koloritsoja

Till bönorna:

200 g haricots verts

400 g krossade tomater

1 gul lök

1 tsk torkad oregano

Att äta till:

stekt potatis

Gör så här:

1. Blanda färsen med ägg, senap, timjan, riven vitlök och rödvin, salt och peppar. Forma fyra biffar och stek i lika delar smör och rapsolja.

2. Koka upp vatten, grädde och en matsked mild rödvinsvinäger. Smaksätt med kalvfond och färga med koloritsoja. Red såsen med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda 5 minuter. Salta och peppra.

3. Låt de krossade tomaterna rinna av i sil. Skala och hacka löken. Ge bönorna ett uppkok i saltat vatten. Stek tomater, lök och bönor hastigt i olja. Krydda med salt, peppar och oregano. Servera med stekt potatis.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03