Kryddig pizza

Både salsiccia och oliver ger god smak och sälta åt pizzan. Här använder vi färdigkavlad pizzabotten. Bild: Eva Hildén Smith/TT

Salsicciakorven är full av smaker. Det finns olika styrkor, så välj en som passar. Låt färsen få fylla kvällens pizza. Snabbt och enkelt en fredag.

Pizza med salsiccia

För 4 portioner, 30 minuter

2 salsicciakorvar (ca 200 g)

2 små rödlökar

1 förp utkavlad pizzabotten med pizzasås eller 1 förp utkavlad pizzabotten + ca 2 1/2 dl chilisås av ketchuptyp

1 pkt riven pizzaost (150 g)

8–12 oliver

1 msk hackade basilikablad

nymalen svartpeppar

rucola

basilika

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Klipp upp skinnet på korven och gröp ut färsen. Smula ned i en bunke, riktigt fint, så att den blir helt tillagad under tiden du gräddar pizzan. Känner du dig osäker kan du försteka den lätt.

2. Skala och skär löken i tunna ringar.

3. Rulla ut pizzadegen tillsammans med bakplåtspapper på en plåt. Bred på såsen och strö över den rivna osten. Fördela smulad korvfärs, lökringar, oliver och basilika över.

4. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad, korven är klar och degen fått fin färg.

5. Peppra och toppa med gröna blad.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning