Kryddig halloumi med arabisk sallad

Halloumin får smak av paprikapulver, chiliflakes och hela korianderfrön. En frisk sallad och yoghurtsås med mynta passar bra till. Foto: Bild: Lee Kearney/TT

Även halloumi går att krydda. Här med orientaliska smaker som paprikapulver, chiliflakes och korianderfrön. Servera med matvetesallad.

För 4 portioner, 30 minuter

2 paket (à 200 g) halloumi

1 tsk paprikapulver

1 nypa chiliflakes

1/2 tsk korianderfrön

Sallad:

4 portioner matvete

1/2 gurka

1 litet blomkålshuvud, finhackat

1 rödlök, finhackad

1 ask (ca 250 g) cocktailtomater, halverade

1 liten bunt bladpersilja, finhackad

1 citron, rivet skal och saft

2–3 msk olivolja

salt och svartpeppar

Yoghurtsås:

2 dl tjock yoghurt

2 msk finhackad mynta

olivolja till stekning

Till servering:

libabröd alt. pitabröd

Gör så här:

1. Skär osten på längden i stavar. Lägg på ett fat och krydda runt om med paprikapulver, chiliflakes och korianderfrön.

2. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Skala, kärna ur och skär gurkan i mindre bitar.

3. Blanda matvete, grönsaker och persilja i en skål. Tillsätt citronskal och -saft, olivolja och krydda med lite salt och peppar.

4. Blanda yoghurt med finhackad mynta, smaka av med lite salt och peppar.

5. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek halloumin på medelvärme till fin färg. Servera genast med den goda salladen och yoghurtsåsen, med libabröd som finns i välsorterade livsmedelsbutiker eller pitabröd.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46