Kryddig asiatisk kycklingpanna

Kryddig mat passar när det är varmt. Testa gärna den här asiatiska kycklingpannan. Bild: TT

Sugen på något kryddigt men ont om tid? Här kommer det perfekta receptet på kyckling med ganska tuff kryddning och kort tillagningstid. Sätter du igång nu står maten på bordet om 20 minuter.

För 4 personer, 20 minuter

600 g benfritt kycklingkött

1 purjolök

1 rödlök

1 röd paprika

1 liten chilifrukt

1 tsk röd thailändsk curry

1 1/2 dl färdig teriyakisås

rapsolja

salt eller fisksås

Att äta till:

ris

körsbärstomater

Gör så här:

1. Skölj och strimla purjolöken fint. Skala och skär rödlöken i små klyftor. Ta bort fäste och kärnor från paprikan och skär resten i mindre bitar. Gör på samma sätt med chilin. Skär till sist kycklingköttet i cirka 2 centimeter stora bitar. Tvätta händer och redskap efter hanteringen av rå kyckling.

2. Hetta upp en stor stekpanna. Stek kycklingbitarna med olja. Krydda med röd thailändsk curry och vänd runt bitarna ett par minuter i pannan. Därefter tillsätts båda löksorterna samt paprika och chili. Fortsätt steka under omrörning 2–3 minuter.

3. Dra pannan från värmen och slå på teriyakisås. Smaka av med några droppar fisksås eller salt. Peppar behövs knappast. Bjud pannan med ris och halva körsbärstomater.