Krydda med pepparrot

Riven pepparrot och hackad gräslök ger fisken fin smak. Bild: TT

Stekt strömming eller sill smakar bäst med hemlagat potatismos. Du gör det enkelt med mjölig potatis som kokas mjuk, mosas med stöt och vispas upp med en skvätt het mjölk.

Pepparrot och gräslöksfylld strömming/färsk sill

För 4 personer, 30 minuter

600 g rensad strömming/färsk sill

3 msk hackad gräslök

2 msk riven pepparrot

1 dl veteströbröd

4 msk vetemjöl

salt och peppar

smör och rapsolja till stekning

Att äta till:

potatismos

blandad sallad

citron

Gör så här:

1. Para ihop fiskfiléerna två och två efter ungefär samma storlek. Blanda hackad gräslök med riven pepparrot och en liten klick smör. Bred blandningen på hälften av filéerna. Lägg ihop och doppa utsidan i ströbröd som är blandat med vetemjöl på en tallrik.

2. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja. Resultatet blir bäst om man inte är alltför snål med fett. Lägg upp och skeda över lite av fettet.

3. Servera med potatismos, citron och blandad sallad.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning