Kronwall om Zetterberg: Fysiskt omöjligt

Bild: AP/Jeffrey T. Barnes

Om Henrik Zetterberg inte kan spela när NHL-säsongen sätter i gång kommer han troligen inte tillbaka under säsongen. Kanske är hockeykarriären då över.– Det kommer att bli väldigt svårt för Henrik, säger Detroit-tränaren Jeff Blashill.

Blashill säger att Zetterberg haft en tuff sommar. Det är ryggen som är 37-åringens problem.

– Han har inte kunnat träna ordentligt. Han kommer till träningslägret så vi får se. Men det finns många tveksamheter, säger Blashill enligt mlive.com.

– Henriks budskap till mig är att hans rygg inte är bra och att han inte haft möjlighet att träna ordentligt. Och kan man inte träna ordentligt är det i nästan omöjligt att spela en NHL-säsong. Alla signaler indikerar att det kommer att bli väldigt svårt för Henrik att kunna spela, säger Blashill.

"Fysiskt omöjligt"

Tränaren tror inte att Zetterberg dyker upp senare under säsongen med en hel och frisk rygg.

– Det är min bedömning. Och kan han inte spela får vi fortsätta utan honom, säger Blashill.

Ryggproblemen är inte nya, Zetterberg har haft dem de senaste åren.

– Om folk bara visste vad Henrik Zetterberg har gått igenom. Man skulle kunna tro att det är fysiskt omöjligt, säger lagkompisen Niklas Kronwall till Expressen.

– Alla vet att han haft strul med ryggen, ändå har han spelat alla sina matcher de senaste åren. Det visar vilken krigare han är. Ryggen är långt ifrån 100 procent.

Viktig förebild

Zetterberg har spelat i Detroit sedan säsongen 2002–2003 och han är Detroit Red Wings kapten sedan 2014. Den senaste säsongen spelade han alla grundseriematcher (82) och svarade för 56 poäng.

– Det är klart att man lider med honom. Sen är det lite egoistiskt också. Vi lider som lag för att han betyder så otroligt mycket för klubben. Han är otroligt viktig i omklädningsrummet. För unga killar som kommer in visar han hur man sköter sig som ett fullblodsproffs, säger Kronwall.

Detroits träningsläger sätter i gång den 14 september.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00