Kroatien och Spanien till semifinal

Vitrysslands Artsem Karalek försöker stoppa Spaneins Alex Dujsjebajev i EM-handbollen i Wien. Bild: Ronald Zak/AP

Kroatien var redan klart för EM-semifinal och Spanien kunde kosta på sig att förlora med sex mål och ändå ta sig till Tele2 arena.Men vem vill förlora?

Kroaterna gjorde vad som behövdes – inte mer – och tog tredje raka segern i mellanrundan via 22–21 mot Tjeckien.

Lite senare i Wiener Stadthalle var det inte i närheten av en spansk genomklappning mot Vitryssland, men spanjorerna fick jobba för segern. Ledningen i matchen pendlade länge fram och tillbaka och först i början av andra halvlek fick Spanien ett rejält övertag, 25–20. Varpå det rann i väg till spansk niomålsseger, 37–28.

Ángel Fernández Pérez och Ferran Solé dunkade in sju bollar var, Jorge Maqueda gjorde sex av målen medan Alex Dujsjebajev och Aleix Gómez fick in fem bollar var.

Vem som vinner gruppen avgörs på onsdag, när Spanien och Kroatien möts. En match som mest handlar om att slippa möta Norge i semifinal. Sedan bär det av till Sverige och matcher om medaljerna.

Vill det sig väl för båda kan det bli ett returmöte i EM-finalen i Stockholm på söndag.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning