Kritik mot Neymars reklamvideo

Neymar är en spelare som väcker känslor.Bild: Benjamin Cremel / AFP / Lehtikuva

Neymar tog hjälp av en sponsor när han för första gången medgav att han filmade i VM. Det förvärrade bara krisen ännu mer för den brasilianske fotbollsstjärnan, enligt varumärkesexperter.

I helgen kommenterade Neymar till slut kritiken mot att han filmade under VM. I en reklamvideo från ett dagligvaruföretag, med rubriken "En ny man varje dag", sade han:

– Du kanske tänker att jag överdriver. Och ibland gör jag det. Men sanningen är att jag lider på planen.

– Det tog lång tid för mig att acceptera kritiken. Det tog lång tid för mig att titta mig själv i spegeln och bli en ny man.

Videon sändes i brasiliansk tv, men den förbättrade knappast Neymars rykte.

I alla fall inte enligt varumärkesexperter som nyhetsbyrån AP talat med. De anser att det hade varit bättre att Neymar kommenterat filmningarna direkt efter VM, där Brasilien åkte ut i kvartsfinalen mot Belgien.

– Han gav några intervjuer, men erkände inte att han hade överdrivit. Nu har han gömt sig bakom en tv-annons för att göra det. Det var bra för sponsorn, men det var inte bra för Neymar som nu måste hantera en ännu större pr-kris, säger Amir Somoggi på reklambyrån Sports Value enligt AP på Twitter.

PR-konsulten Erich Beting håller med:

– Neymars problem finns på planen, och han kommer inte att spela i morgon för att visa att han har förändrats, som annonsen säger. Detta faktum, och hans beslut att välja en annons för att berätta det, får allt att eka tomt.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33