Kritik mot Frida Karlsson efter stavbråk – kräver regeländring

Frida Karlsson har gjort stor succé i vinter. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Svenskan Frida Karlsson viftade så mycket med stavarna under sprinten i Quebec i helgen att ryskan Julia Belorukova fick dem i ansiktet två gånger. Men det var ryskan som senare diskvalificerades efter att ha slagit på svenskan så staven i gick av.

Nu svarar ryska skidförbundet med att kritisera svenskan och kräva en regeländring.

– Vi har några synpunkter som vi ska skriva ner och skicka till Internationella skidförbundet, sade ryske landslagstränaren Markus Cramer till NRK.

– Det som skedde var mycket farligt. Utan glasögon kan man få stavarna i ögat. Man kan inte göra vad man vill med stavarna.

Frida Karlsson har sagt till Expressen att hon fått höra att hon varit för yvig med stavarna och att hon ska ta det med sig.

– Det var olyckligt att hon träffade Belorukova med staven vid två tillfällen. Hon gjorde det inte med vilja, men man får inte veva med stavarna som hon gör. Vi har pratat med henne om det och ska hitta ett sätt att jobba med både armar och ben i fristil, sade svenske landslagschefen Rikard Grip till NRK.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning