Kristelefon på arabiska i bruk i en månad

Föreningen för mental hälsa i Finland öppnade en samtalsjour på arabiska för en månad sedan och har fått in nästan 80 samtal.

Föreningen för mental hälsa i Finlands (Mieli) kristelefon på arabiska har under sin första månad fått nästan 80 samtal. Föreningen öppnade telefonlinjen för en månad sedan för att erbjuda hjälp till exempelvis asylsökande som upplever asylprocessen som stressande eller har problem med integrationen i det finländska samhället.

– Det har inte tidigare funnits möjlighet till telefonhjälp på arabiska i Finland, och också internationellt är det här sällsynt. Informationen om kristelefonen sprids nu på sociala medier, säger Susanna Winter, chef för Mielis kristelefonjour, i ett pressmeddelande.

Samma telefonlinje erbjuder samtalshjälp också på engelska, och den är öppen klockan 11-15 på måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar, och klockan 18-22 på onsdagar.

Mieli har haft en finskspråkig kristelefon sedan 1970. Någon svenskspråkig samtalsjour har föreningen däremot inte.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00