Krista Siegfrids tävlar i svenska Melodifestivalen också 2017

Krista Siegfrids under dansrepetitioner inför fjolårets svenska Melodifestival. Hon ställer upp i år igen. Bild: Gustav Mårtensson

Nu är det bekräftat: Finlandssvenska Krista Siegfrids ställer upp i svenska Melodifestivalen också i år.

STOCKHOLM Krista Siegfrids tävlar med "Snurra min jord", under den tredje deltävlingen i Växjö i vinter.

Det klarnade när Sveriges television på onsdagen presenterade vilka artister och låtar som deltar i Melodifestivalen 2017.

Siegfrids har skrivit låten tillsammans med Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin och Gabriel Alares. Tillsammans skrev de också "Faller", som Siegfrids tävlade med i Melodifestivalen i fjol.

Och precis som då är hon samtidigt programledare för den finska uttagningen till Eurovision Song Contest, UMK.

I fjol gick Krista Siegfrids inte vidare från den första deltävlingen, då i Malmö. Inför den sade hon i en intervju för HBL att drömmen är att slå igenom i Sverige.

– Det är ett större land med fler artister och mer konkurrens. Därför är jag så jätteglad för den här möjligheten.

Melodifestivalen är stort i Sverige och lockar miljontals tittare.

Många erfarna artister deltar i år, bland andra Loreen som vann hela Eurovisionen med "Euphoria" 2012. Också Charlotte Perrelli, Owe Thörnqvist och Roger Pontare är med.

– Sammantaget är det den starkaste uppställningen någonsin utifrån flera olika perspektiv, inte minst genrebredden. Och det är en hitparad utan dess like. Det är så späckat med hits att det gör lite ont att redan nu veta att det bara finns en segrare. Varenda låt är relevant och varenda artist behövs och har sin publik, säger tävlingsproducenten Christer Björkman om årets artister i Melodifestivalen i ett pressmeddelande.

Här finns information om alla bidrag i Melodifestivalen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning