Kris i Bayern: "Ska ta oss samman"

Bayern behöver en seger mot Olympiakos för att lugna ner läget. Bild: Guenter Schiffmann/Lehtikuva-AFP

Det blåser kyliga höstvindar i Bayern München just nu.En sparkad tränare, tveksam form och en närmast pinsam ligaförlust gör att läget är akut inför onsdagens Champions League-möte med Olympiakos.– Vi måste ta oss samman, säger backen Joshua Kimmich.

Osannolika 1–5 borta mot Eintracht Frankfurt i lördagens Bundesligaomgång var droppen som till slut fick bägaren att rinna över för Bayern Münchens ledning. Tränaren Niko Kovac fick sparken med omedelbar verkan, efter att laget bara tagit en trepoängare på fyra försök, och i stället har den tidigare assisterande tränaren Hansi Flick flyttats upp till huvudansvarig.

Kort om tid

Flick, som inte ska ses som en permanent lösning på tränarfrågan i storklubben, har bara fått några enstaka dagar på sig att förbereda laget inför onsdagens Champions League-match mot grekiska Olympiakos.

– Det här är inte enkelt för Hansi, han har inte haft mycket tid på sig. Men det spelar ingen roll, för ansvaret ligger hos oss spelare, säger Joshua Kimmich på en presskonferens.

– Det finns inget att skylla på längre, inga alibin. Vi kan inte använda den gamla tränaren som ursäkt, vi måste ta oss samman.

Gått bra i CL

I ligaspelet har Bayern vacklat under hösten, men i Champions League har tyskarna sin vana trogen gått fram som en ångvält. Efter tre spelade omgångar har Bayern maximala nio inspelade poäng. Hansi Flicks uppgift blir nu att se till att laget fortsätter på den vägen – och inte faller in i det svagare spelet som visats upp i Bundesliga.

– Målen vi har släppt in på sistone har inte varit likt oss, säger Flinck, som inte kommer att förändra alltför mycket i matchen mot Olympiakos jämfört med hur det såg ut under Kovacs ledning.

– Man kan inte ändra allt på en gång, det säger sig självt. Det kan bli ett par taktiska ändringar i laget, kanske.

Enligt rapporter kommer Flick kasta in veteranerna Thomas Müller och Javi Martínez i startelvan, som båda stundtals har haft svårt att platsa under hösten.

– Laget måste bli mer aktivt, ta mer initiativ. Vi måste visa vilken kvalitet vi har i truppen, säger Flick.

Seger mot Olympiakos skulle innebära att Bayern kvitterar ut en biljett till åttondelsfinalen.

Grupp A: Paris SG–Club Brygge, Real Madrid–Galatasaray.

Grupp B: Röda Stjärnan–Tottenham, Bayern München–Olympiakos.

Grupp C: Dinamo Zagreb–Sjachtar Donetsk, Atalanta–Manchester City.

Grupp D: Lokomotiv Moskva–Juventus, Leverkusen–Atlético Madrid.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning