Kriminella massakrerade 45 bybor i norra Nigeria

Delstaten Kaduna i norra Nigeria. Bild: TT

En beväpnad kriminell grupp har dödat minst 45 människor i delstaten Kaduna i norra Nigeria, uppger lokala milismedlemmar. Bybornas kroppar hittades utspridda i ett skogsområde. Flera av de dödade i byn Gwaska var barn.

– Brottslingarna följde efter de invånare som samlats för att försvara byn sedan de övermannat dem, säger en person i ett lokalt medborgargarde som vill vara anonym.

Flera hus brändes ned i samband med angreppet.

Norra Nigeria präglas av återkommande våldsdåd och blodiga konflikter. Utöver terrorgruppen Boko Harams närvaro i landet, driver kriminella grupper omkring i de nordliga delstaterna. De stjäl boskap och utför rån och kidnappningar för att kunna utkräva lösesummor.

Det är vanligt att bybor dödas av de kriminella grupperna, som inte sällan tillhör större nätverk, i samband med stölder.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning