Kriminella massakrerade 45 bybor i norra Nigeria

Delstaten Kaduna i norra Nigeria. Bild: TT

En beväpnad kriminell grupp har dödat minst 45 människor i delstaten Kaduna i norra Nigeria, uppger lokala milismedlemmar. Bybornas kroppar hittades utspridda i ett skogsområde. Flera av de dödade i byn Gwaska var barn.

– Brottslingarna följde efter de invånare som samlats för att försvara byn sedan de övermannat dem, säger en person i ett lokalt medborgargarde som vill vara anonym.

Flera hus brändes ned i samband med angreppet.

Norra Nigeria präglas av återkommande våldsdåd och blodiga konflikter. Utöver terrorgruppen Boko Harams närvaro i landet, driver kriminella grupper omkring i de nordliga delstaterna. De stjäl boskap och utför rån och kidnappningar för att kunna utkräva lösesummor.

Det är vanligt att bybor dödas av de kriminella grupperna, som inte sällan tillhör större nätverk, i samband med stölder.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46