Kraftiga översvämningar i Thailand – flera döda

Översvämmat. Monsunregnen har skördat liv i södra Thailand. Bild: Madaree Tohlala

Översvämningar har drabbat stora delar av södra Thailand. Såväl turister som lokalbefolkning befinner sig strandade efter ovanligt kraftiga monsunregn.

Minst åtta personer har bekräftats omkomna i vattenmassorna, meddelar de thailändska myndigheterna. Översvämningarna beror på ovanligt kraftiga monsunregn, och minst 120 000 hushåll i nio provinser i landets södra delar har drabbats.

Bland de drabbade områdena finns de populära resemålen Koh Samui och Phangan, där många turister nu befinner sig strandade.

– Jag har varit här i tolv år, och läget har aldrig varit så här illa. En del av mina anställda har inte ens lyckats ta sig på jobb, säger vandrarhemmet Moby Dicks ägare Tuula Fitzpatrick till FNB.

Värst är situationen i landskapet Nakhon Si Thammarat, där vattnet når till och med upp över taket på byggnaderna. Landskapets flygplats och en del vägar och järnvägar har stängts.

Det är ovanligt att det regnar så här mycket i södra Thailand så tidigt som i januari.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39