Kraftig brand i höghus i Björneborg

Det steg tjock rök från höghuset som började brinna i Björneborg under onsdagen. Bild: Tomi Glad/Lehtikuva

Vid halv sex på onsdagskvällen fattade ett 10-våningshus eld i centrum av Björneborg. Räddningsverket uppmanade folk att hålla sig borta från närområdet.

Ett höghus började brinna under onsdagskvällen i centrum av Björneborg. När räddningsverket kom till platsen hade hela taket redan fattat eld.

Flera brandbilar och ambulanser har deltagit i räddningsarbetet. I byggnaden finns förutom 160 bostäder också affärslokaler, ett hotell och en restaurang.

På sociala medier uppmanade räddningsverket alla nyfikna att hålla sig tillräckligt långt borta från byggnaden för att inte störa räddningsarbetet.

Rikligt med tjock rök bildades i eldsvådan. Största delen av röken steg rakt upp, men räddningsverket uppmanade folk att förbereda sig på att stänga fönster och ventilationen.

Räddningsarbetet pågick ännu klockan halv åtta på kvällen och det fanns inga uppgifter om antalet skadade.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46