Kouvolabo gjorde bästa isskulpturen

Veijo Oinonen vann FM i isskulptering 2019 med verket "Smeden". Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Veijo Oinonen vann finska mästerskapet i isskulptering.

Med verket "Smeden" knep Veijo Oinonen från Kouvola första plats i FM i isskulptering 2019. Tävlingen avgjordes i Tusby på söndagseftermiddagen.

På andra plats kom Timo Koivisto från Borgå med verket "Finlands pärla" och tredje pris gick till isskulptören Riitta Matikainen, som arbetat fram verket "Måla mitt Tusby".

FM i isskulptering ordnades i år i Tusby. De nio tävlingsdeltagarna gavs temat "Wow, Tusby" på fredagskvällen och hade sedan lördagen och söndagsförmiddagen på sig för att arbeta fram sina tävlingsbidrag ur isblock som fraktats till tävlingsplatsen.

Tävlingen ordnades nu för 25:e gången. Vinnaren är en erfaren snö- och isskulptör med åtta finska mästerskap i snöskulptur och ett FM-guld i isskulptur på fickan sedan tidigare.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning