Köttmässa öppnar dörren för vegetariskt

Nu platsar alternativt protein på världens största köttmässa. Som den här vegoburgaren. Arkivbild. Bild: Ole Berg-Rusten/TT-NTB

IFFA, världens största mässa för köttindustrin, öppnar dörren för alternativa proteinkällor som växtbaserade produkter och laboratorieodlat kött.

Mässan, som startades av tyska slaktare på 1940-talet, har huvudfokus på den traditionella köttindustrin, men nästa gång den hålls riktar man sig även till aktörer inom den snabbt växande branschen för alternativa proteinkällor.

För att möta det ökande intresset från både utställare och besökare och skapa ett kunskapsutbyte har man inlett ett strategiskt samarbete med Förbundet för alternativa proteinkällor (Balpro), ett tyskt nätverk för företag och livsmedelsexperter som arbetar med alternativ till kött.

Mässans teknikdirektör Kerstin Horaczek säger i ett uttalande att ledningen är mycket glad för samarbetet och ser fram emot att nykomlingarna med sin expertkännedom "kommer att göra ett viktigt bidrag till utvecklingen och samarbetet inom den globala livsmedelsindustrin".

Mässan hålls i Frankfurt i maj 2022 med undertiteln "Teknologi för kött och alternativt protein".

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning