Kosovos regering förlorade - nyval väntar

Bild: Lehtikuva/VALDRIN XHEMAJ

Kosovos parlament har röstat för att avsätta premiärminister Isa Mustafas regering med en misstroendeförklaring. Resultatet av omröstningen väntas leda till nyval i nästa månad.

Av de 120 ledamöterna röstade 78 för att avsätta regeringen, som av oppositionen har anklagats för att ha svikit sina vallöften och för att ha väckt allmänhetens misstroende.

Kosovo utropade sig självständigt från Serbien 2008. Serbien erkänner inte självständigheten, men det gör mer än hälften av FN:s medlemsländer, däribland Sverige.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning