Korvsallad med vitlöksdressing

Grillade korvar med olika kryddning gör sig bra i en vanlig sallad. Bild: TT

Korv behöver inte vara trist. Förädla råvaran med enkla knep och vips blir korvmiddagen riktigt festlig.

För 4 personer, 15 minuter

3–4 olika sorters korv, exempelvis länkkorv, kabanoss, chorizos och bratwurst, sammanlagd ca 600–700 g

1–2 msk rapsolja alt. färdig grillolja

Till serveringen:

1 påse blandad sallad

20 körsbärstomater

1 gurka

1 rödlök

4–5 kvistar färsk timjan

Att äta till:

2 dl crème fraiche

3 msk majonnäs

1 vitlöksklyfta

gott bröd

Gör så här:

1. Pensla korvarna med olja, neutral eller smaksatt, och stick några hål i skinnet för att undvika att de spricker. Grilla och vänd dem lite då och då för bästa resultat.

2. Blanda salladsgrunder direkt på tallrikarna. Droppa ned bitar av halva körsbärstomater, gurk- och lökbitar samt färska örtkryddor som timjan och bladpersilja.

3. Dela korvarna i bitar och fördela dem över salladsgrönsakerna. Blanda riven vitlök, crème fraiche och majonnäs till dressing och bjud gärna en bit bröd till.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning