Korv med ost- och gräddstuvade pastafjärilar

Byt ut makaroner mot pastafjärilar och vips känns länkkorv som något nytt. Foto: TT Bild: TT

Stuvade makaroner med länkkorv är mat som får få att hoppa högt. Men med några smakrika förändringar blir rätten överraskande god.

Till 4 personer, 20 minuter

400 g pastafjärilar

1 1/2 dl grädde

1 1/2 dl mjölk

2 dl riven lagrad ost

1 tsk grönsaksfond

svartpeppar och ev. lite salt

Att äta till:

500 g länkkorv

smör och rapsolja att steka i

salladsgrönsaker, blandade blad, tomat och gurka

Gör så här:

1. Koka upp saltat vatten i en rymlig kastrull. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, normalt cirka 8–10 minuter för pastafjärilar. Riv osten under tiden.

2. Häll av vattnet från den färdiga pastan. Slå därefter tillbaka pastan och sätt kastrullen på spisen. Tillsätt grädde, mjölk och riven ost. Låt koka upp under omrörning och smaka av med grönsaksfond svartpeppar och eventuellt lite salt.

3. Dra bort skinnet från länkkorven och skär den i centimetertjocka skivor. Stek i lika delar smör och rapsolja ett par minuter per sida i en inte alltför varm panna.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning