Finländare vann 87 miljoner på lotto - "Vi har mera tur än andra"

Bild: LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Finland har fått en ny multimiljonär. I gårdagskvällens Eurojackpot-dragning gick huvudvinsten på nästan 87 miljoner euro till Finland. Den exakta summan är 86 970 702,80.

Vinstraden såldes i Tammerfors, i K-Citymarket Lielahti. Vinnaren köpte endast en rad som lottades av maskinen, uppger Veikkaus.

Köpmannen Marko Strand säger att han fick kalla kårar när han hörde om vinsten.

– Det är många leenden bland personalen och kunderna. Det här är ju en otrolig pott som någon eller några vunnit.

Det är den största segerpotten i Finland genom tiderna. I internationell jämförelse är det den tredje största vinsten i Eurojackpot.

Förutom den massiva vinsten gick ytterligare tre stora vinster till Finland; en på drygt 820 000 euro och två kring 87 000 euro. 

– Jätteskoj att vi fick en dylik megavinst till Finland. Finska lottospelare verkar ha bättre tur än andra. Rent statistiskt har finländare vunnit högsta vinsten dubbelt så många gånger som de egentligen borde göra om man ser det hela från ett matematiskt perspektiv, säger Veikkaus affärmanager Ville Veinojärvi.

87 miljoner euro i 500 eurossedlar skulle väga ungefär 191 kilo.

Skulle man stapla sedlarna på varandra skulle pengahögen bli över 17 meter hög.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning