Korpisalos nolla gav Columbus segern i NHL-slutspelet

Columbus finländska målvakt Joonas Korpisalo häll nollan i NHL-slutspelet. Bild: Andre Ringuette/Freestyle Photo / AFP / Lehtikuva

Columbus Joonas Korpisalo stod för den första hållna nollan när NHL har återupptagit spelet. Det hjälpte laget att vinna den första playoffmatchen mot Toronto.

Joonas Korpisalo gjorde 28 räddningar och hjälpte sitt lag till en 2–0-seger. Hans danske kollega i Toronto, Frederik Andersen, gjorde 34 räddningar och spikade igen i två perioder men fick se pucken gå i mål bara minuten in tredje perioden.

Det målet, ett handledsskott från Cam Atkinson, såg länge ut att bli mathens enda. Men med 19 sekunder kvar att spela kunde Alexander Wennberg spika slutresultatet 2–0 i öppen kasse – svenskens blott andra slutspelsmål i NHL-karriären.

Matchhjälten Korpisalo var lugn efter matchen, och tackade sina lagkamrater för att det inte blev något nätrassel bakom honom.

– Det kändes säkert och bra redan från start. Jag tycker att killarna spelade riktigt bra framför mål och kämpade för att jag hela tiden skulle kunna se pucken. Det var riktigt grymt, säger han.

Colorado slog St Louis i seedningskvalet till Stanley Cup-slutspelet. I power play prickade Gabriel Landeskog stolpen, varpå Nazem Kadri – med en bara en tiondels sekund kvar att spela – slog in 2–1 för Colorado.

– Det känns som att vi kan slå alla lag. Hade vi inte haft den känslan hade vi inte varit här i dag, säger Colorado-tränaren Jared Bednar.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning