Korpio tog poäng - Hansdotter trea

Frida Hansdotter. Bild: Lehtikuva/Jeff Pachoud

Nella Korpio blev den första finska damen sedan mars 2014 att ta poäng i världscupen. Korpio slutade på 23:e plats i slalomtävlingen i Courchevel.

Tanja Poutiainen var den senaste finländskan på poäng. Det skedde i Lenzerheide men efter att storstjärnan lade skidorna på hyllan har det varit tunnsått med finska bedrifter i pisterna.

Nella Korpio. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

– Första åket var inte bra men jag gav allt. Jag var lite överraskad över att det räckte till andra omgången. I det andra hade jag fördelen av en ren pist. Men jag tappade åklinjen och fick faktiskt kämpa för att hålla farten, säger Korpio.

– Klart att jag är supernöjd ändå. Det är ju mina första världscuppoäng.

Amerikanska superstjärnan Mikael Shiffrin vann i vanlig ordning före polskan Petra Vlhova och svenskan Frida Hansdotter.

Frida Hansdotter satsade allt i andra – och landade på pallen.

– Superkul att få en bra tävling och en perfekt julklapp, säger Hansdotter efter en historisk tredjeplats i Courchevel.

Varför var då just denna pallplats för Frida Hansdotter på världscupsslalomen i Courchevel historisk?

För det första för att den innebar att Frida Hansdotter passerade Anja Pärson i antal pallplatser, efter att ha tangerat hennes antal senast i Killington, USA.

– Anja är en riktig legend. Jag sade efter förra tävlingen att det är superroligt att ha lika många pallplatser i slalom som henne. Men hon har ju mer segrar. Så hon får väl vinna över mig i segrar och jag får vinna i antalet pallplatser, säger Frida Hansdotter.

För det andra, var pallplatsen historisk då hon slog sitt eget rekord från Killington i att bli äldst på pallen någonsin i ett världscupsslalomlopp.

– Ja, det var väl kul. Att få visa att även fast man är en av de äldre kan man leverera, säger 33-åringen.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning