Korpio tog poäng - Hansdotter trea

Nella Korpio blev den första finska damen sedan mars 2014 att ta poäng i världscupen. Korpio slutade på 23:e plats i slalomtävlingen i Courchevel.

Tanja Poutiainen var den senaste finländskan på poäng. Det skedde i Lenzerheide men efter att storstjärnan lade skidorna på hyllan har det varit tunnsått med finska bedrifter i pisterna.

Nella Korpio. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

– Första åket var inte bra men jag gav allt. Jag var lite överraskad över att det räckte till andra omgången. I det andra hade jag fördelen av en ren pist. Men jag tappade åklinjen och fick faktiskt kämpa för att hålla farten, säger Korpio.

– Klart att jag är supernöjd ändå. Det är ju mina första världscuppoäng.

Amerikanska superstjärnan Mikael Shiffrin vann i vanlig ordning före polskan Petra Vlhova och svenskan Frida Hansdotter.

Frida Hansdotter satsade allt i andra – och landade på pallen.

– Superkul att få en bra tävling och en perfekt julklapp, säger Hansdotter efter en historisk tredjeplats i Courchevel.

Varför var då just denna pallplats för Frida Hansdotter på världscupsslalomen i Courchevel historisk?

För det första för att den innebar att Frida Hansdotter passerade Anja Pärson i antal pallplatser, efter att ha tangerat hennes antal senast i Killington, USA.

– Anja är en riktig legend. Jag sade efter förra tävlingen att det är superroligt att ha lika många pallplatser i slalom som henne. Men hon har ju mer segrar. Så hon får väl vinna över mig i segrar och jag får vinna i antalet pallplatser, säger Frida Hansdotter.

För det andra, var pallplatsen historisk då hon slog sitt eget rekord från Killington i att bli äldst på pallen någonsin i ett världscupsslalomlopp.

– Ja, det var väl kul. Att få visa att även fast man är en av de äldre kan man leverera, säger 33-åringen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46