Körkortslösa tonåringar i Kyrkslätt installerade blåljus på förälders bil – försökte stoppa bilist

Polisen grep den körkortslösa trion. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Pojkarna misstänks nu för flera brott.

Tre tonåriga pojkar i Kyrkslätt misstänks för flera trafikrelaterade brott efter ett tilltag som till slut stoppades av polisen. Händelserna inträffade under natten till onsdagen.

Pojkarna hade installerat blåa och röda varningsljus på en bil som de lånat av en av pojkarnas pappa. Därefter hade den körkortslösa trion gett sig ut på vägarna.

Med hjälp av rekvisitan lyckades de nästan lura en bilist en stanna, men när han såg tonåringen bakom ratten förstod han att det inte var fråga om någon riktig civilpolis. Bilisten följde till en början efter pojkarna då de körde i väg, men vågade inte hålla samma hastighet.

Senare hann en polispatrull ikapp bluffpoliserna, som då gasade iväg, lämnade bilen vid vägkanten och sprang in i skogen.

Innan polisen grep pojkarna hann de ringa till nödcentralen och anmäla bilen som stulen.

Mannen som körde bilen hade bara lättmotorcykelkörkort. Han berättade att bilen hade tagits utan tillstånd och tillbringade natten i polisförvar.

Fallet utreds som äventyrande av trafiksäkerheten, usurpation av tjänstemannabefogenhet, framförande av fordon utan tillstånd och fordonsstöld. En barnskyddsanmälan har gjorts i samband med fallet.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning