Kontroversiellt ordförandeval hotar boxningen – grenens OS-status i fara

Boxningen kan kastas ut från OS-programmet om internationella boxningsförbundet Aiba väljer ifrågasatt ordförandekandidat. Bild: AP Photo/Frank Franklin II

Boxningen kan komma att kastas ut från OS-programmet i Tokyo 2020.

Detta sedan det internationella boxningsförbundet Aiba endast har en kandidat till den vakanta ordförandeposten, den ifrågasatte uzbeken Gafur Rachimov.

Internationella olympiska kommittén (IOK) har tidigare sagt att om Rachimov, som sägs ha kopplingar till kriminalitet, väljs till ordförande så riskerar man boxningens plats på OS-programmet i Tokyo, uppger sajten insidethegames.biz.

Det fanns ytterligare en kandidat till ordförandeposten, kazaken Serik Konakbajev. Han missade med några timmars marginal att få fram tillräckligt många stödbrev från nationella boxningsförbund.

Rachimov är tillförordnad ordförande. Taiwanesen CK Wu fick lämna posten för ett knappt år sedan efter allvarliga anklagelser om finansiell vanskötsel.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning