Kontinen och Peers utslagna ur Wimbledon

Henri Kontinen (t.v.) och John Peers får packa sina väskor och åka hem efter att ha blivit utslagna i Wimbledon. Bild: Glyn Kirk / AFP / Lehtikuva

Sorti i kvartsfinal blev slutresultatet för Henri Kontinen och John Peers i årets Wimbledonturnering.

Efter tre timmar och sju minuter av kvartsfinalspel mellan paren Kontinen med Peers och sydafrikanen Raven Klaasen i par med nyzeelänningen Michael Venus stod det klart att finländaren och australiensaren inte går vidare. Kvartsfinalsmatchen var både lång och jämn.

Paren tog vann set efter set turvis och efter en nästan timmes drabbning i det tredje setet som gick åt Kontinen/Peers (7-6) hade det finskaustraliska paret allt i egna händer. Klaasen och Venus kom dock igen i det fjärde setet och tvingade matchen till ett avgörande femte set. Kontinen och Peers lyckades inte längre återhämta sig och förlusten med 2-3 i set (6-4, 3-6, 7-6, 4-6, 3-6) var ett faktum.

Kontinen och Peers har som bäst klarat sig till final i Wimbledon. I mixeddubbeln blev det också tidig sorti för mästarna från år 2016 då Kontinen och paret Heather Watson slogs ut i den andra omgången.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46