Kontinen gjorde tennishistoria

Bild: Justin Tallis

Henri Kontinen gjorde finsk tennishistoria när han på söndagen blev den första finländaren som vunnit en grand slam-turnering på seniornivå. Kontinen och hans brittiska partner Heather Watson vann mixeddubbeln i Wimbledon – något som fick publiken att jubla.

Det finsk-brittiska paret vann i finalen över Colombias Robert Farah och Tysklands Anna-Lena Grönefeld med 7–6 (7–5), 6–4.

Pokalen till Kontinen och Watson delades ut av hertigen av Kent.

Kontinen och Watson hade aldrig spelat tillsammans före Wimbledon men deras kemi stämde direkt när de väl fick börja spela i tredje omgången – i de två första gav motståndarna walk over. I tredje omgången slog sedan Kontinen/Watson ut det regerande mästarparet Leander Paes/Martina Hingis.

En tidigare finländsk grand slam-vinnare är Jarkko Nieminen, som 1999 i juniorklassen vann singeln i US Open. 

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning