Konstsamfundet får två nya medlemmar

Jenny Wolfram (till vänster) grundade företaget Brandbastion 2013. Harriet Ahlnäs är främst känd som vd och rektor för yrkesinstitutet Prakticum. Bild: Richard Nordgren

Den internationellt framgångsrika egenföretagaren Jenny Wolfram och före detta rektorn för Prakticum Harriet Ahlnäs är föreningens Konstsamfundets senaste tillskott.

Vid årsskiftet anslöt sig två nya medlemmar till Föreningen Konstsamfundet. Det handlar om en framgångsrik internationell egenföretagare och en nyligen pensionerad rektor för yrkesinstitutet Prakticum.

Med sina 29 år blir Jenny Wolfram den yngsta medlemmen i Konstsamfundet – någonsin.

– Jag känner mig ändå ganska gammal, skrattar hon.

Wolfram grundade företaget Brandbastion 2013, och är fortfarande bolagets vd. Brandbastion upprätthåller och modererar bland annat HBL:s läsarrespons i sociala medier.

Till Konstsamfundet vill Wolfram bidra med just spetskunskap inom digitalisering och sociala medier.

– Konstsamfundet är väldigt mångsidigt, så det finns otaliga möjligheter för föreningen att utvecklas vidare på den fronten, säger hon.

Jenny Wolfram är till sin utbildning jurist och säger sig ha ett stort intresse för konst och kultur.

"Ska bli jätteintressant"

Vid årsskiftet gick Harriet Ahlnäs i pension från sin tjänst som vd och rektor för yrkesinstitutet Prakticum.

Jag tror mer på samarbete än på sammanslagningar.

Och det är just utbildningsfrågor hon brinner för, säger hon till HBL.

– Det här ska bli ett jätteintressant uppdrag. Jag hoppas kunna bidra med kunskapen från yrkeslivet till Konstsamfundet.

Det har på sistone stormat kring yrkesinstituten Prakticum och Inveon, som ska slås samman. Hur ser du på sammanslagningen?

– Det är skönt att den politiska delen av sammanslagningen är över, och att man nu kan fokusera på innehållet, säger Ahlnäs och fortsätter:

– Överlag tror jag mer på samarbete än på sammanslagningar. Ska man slå samman skolor bör det föra med sig något positivt, som ekonomisk vinning.

För närvarande är Harriet Ahlnäs vice ordförande i stiftelsen Brita Maria Rehnlunds minne. När hon avgår från den posten 2021 återstår uppdraget som styrelsemedlem i Aktia-stiftelsen i Borgå.

Jenny Wolfram och Harriet Ahlnäs efterträder ekonomie doktor Mikael Ingberg och professor Per-Edvin Persson, som uppnådde föreningens åldersgräns. Ingberg hade varit medlem sedan 1993 och Persson sedan 1997.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning