Konkreti i stället för fraser

Bild: Vesa Moilanen

Det blir för mycket pajkastning i riksdagens budgetdebatt – och för lite konkreta frågor som påverkar människors vardag.

I politikpodden #24 kommer Anne Suominen från svenska Yle och Susanna Ginman från HBL med förslag om vad riksdagen kunde diskutera i samband med budgetbehandlingen. Till exempel äldreomsorgen i framtiden.

Dessutom handlar det om politiskt våld och om det behövs tydligare lagar som förbjuder rasism och uppvigling, eller om det bara är ett sätt undvika den egentliga diskussionen.

Susanna Ginman Chef för opinionsavdelningen

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning