Konecranes levererar lyftkranar till Barcelona

Konecranes har fått en inköpsorder av containerterminalen Best som opererar i Barcelonas hamn i Katalonien. Bolaget beställer sex nya automatiserade kranar för att effektivera den lokala logistiken.

Best använder sedan tidigare 48 motsvarande lyftkranar i Barcelonas hamn. De kranar som nu har beställts, har en lyftkapacitet på 40 ton var och kan användas för att stapla upp till fem containrar på varandra.

Containrarna ska levereras till Barcelona i etapper. De första fraktas till containerterminalen i Barcelona i år och de sista under andra kvartalet nästa år.

Barcelona hyser den snabbast växande hamnen i Europa. Trafiken ökade med 26 procent i fjol.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54