Komikern Janne Grönroos startar egen show i Vasa i höst

Janne Grönroos är ursprungligen från Ekenäs och studerade och bodde i Vasa under många år. Bild: Per Ström

Programledaren och ståuppkomikern Janne Grönroos återvänder till sin gamla hemstad Vasa med en ny show i höst.

Under tre kvällar med start den 27 september kommer Janne Grönroos, hans band och hans gäster att underhålla publiken på Ritz.

Grönroos är ursprungligen från Ekenäs och studerade och bodde i Vasa under många år. Han har sedan dess gjort karriär på Svenska Yle, bland annat som programledare för Radio Extrem. På Yle var han också programledare för sändningar från bland annat slottsbalen, Pampas nationaldag, Stafettkarnevalen, Popkalaset och Ruisrock.

I dag jobbar Grönroos som programvärd för Aftonbladet TV i Stockholm och som ståuppkomiker i både Stockholm och Helsingfors.

Den nya showen kallar Grönroos för Late Night Live.

– Äntligen får jag testa på Late Night och dessutom inför en livepublik. Jag är extra glad att det är i Vasa, det är alltid bra publik där, säger Grönroos i ett pressmeddelande.

Enligt Grönroos ska Late Night Live vara en föreställning där allting är möjligt.

– Man kan kalla konceptet för en talk show men inför en livepublik. Formatet är någonting helt nytt för finländska förhållanden och den finländska publiken. Man kommer få uppleva allt från ståupp och humor till seriösa diskussioner, roliga aktiviteter, tävlingar och utmaningar.

Dessutom innehåller showen mycket musik. Grönroos kommer att bjuda in tre nya gäster till varje show. Gästerna kan vara allt från artister och idrottare till influerare, politiker och personer som är aktuella på något sätt i höst. Gästerna offentliggörs i augusti.

Premiären är den 27 september och övriga shower är inprickade den 1 november och den 5 december. Om allt går enligt planerna åker konceptet på turné i Svenskfinland 2020.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning