Kolumnisten Sandlund ger exempel på politisk korrekthet

Och Israel då? Jo, det var den israeliska armen som verkställde evakueringen av Vita hjälmarna. Men det nämns inte i kolumnen.

Som tidigare FN-anställd upplevde jag att det var viktigt att vara politiskt korrekt. Det var bra för karriären och höll ledningen nöjd. Hit hörde också att i alla sammanhang fördöma den "västliga imperialismen" och helst också Israel.

Ett praktexempel på det här får vi beskäftigt serverat av Annika Sandlund i kolumnen om Vita hjälmarna (HBL 25.7). Där kallas Syrien för "det land som fransmän och engelsmän förgäves försökt förstöra". Inte ett ord nämns om Al-Assads regim, Ryssland, Iran eller Hizbollah och deras roller i kampen.

Då vi ser på de sista femhundra åren av Syriens 5 500 år gamla dokumenterade historia så härskade ottomanerna i 400 år, fransmän och engelsmän i 40 år och dagens regim i cirka 70 år. Alla med "söndra och härska"-ideologin som ledstjärna.

Och Israel då? Jo, det var den israeliska armen som verkställde evakueringen av Vita hjälmarna. Men det nämns inte i kolumnen.

Hans Berglund Sjundeå

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00