Kokt torsk med Medelhavssås

Kokt torsk och Medelhavsinspirerad sås är mat som lyser upp. Bild: TT

För 4 personer, 25 minuter

800 g torskfilé

salt

Till såsen:

1 pkt saffran

1 gul lök

1 fänkål

1 morot

1/2 purjolök

1 vitlöksklyfta

smör

2 dl grädde

3 dl vatten

1 msk mild vitvinsvinäger

1 fiskbuljongtärning

1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

salt och peppar

Att äta till:

kokt potatis

Gör så här:

1. Skala morot, lök och ta bort den hårda roten på fänkålen. Skär alla grönsaker i tunna strimlor. Fräs dem med smör i en kastrull, pressa i vitlök och lägg i saffran.

2. Tillsätt grädde, vatten, vinäger och buljongtärning. Låt koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda sakta 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Dela fisken i portionsbitar och lägg i kastrull. Tillsätt vatten och salt – beräkna en knapp matsked per liter. Koka upp och sjud fisken under lock 2 minuter. Fördela såsen på djupa tallrikar och toppa med väl avrunnen fisk. Servera med kokt potatis.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning