Koivu nådde 700 poäng och blev matchhjälte – i 1000:e NHL-matchen

Mikko Koivu (höger) kramar om sin schweiziske lagkamrat Kevin Fiala efter 1–0-målet mot Dallas. Finländarens assist innebar hans 700:e poäng i NHL. Bild: AP Photo/Stacy Bengs

Finländske NHL-stjärnan Mikko Koivu hade en speciell afton när hans Minnesota besegrade Dallas på straffar på hemmaplan.

I sin 1 000:e match i den nordamerikanska ishockeyligan noterades den 36-årige veteranen lägligt nog för sin 700:e poäng i NHL när han i den andra perioden spelade fram till Kevin Fialas 1–0-mål.

– Jag försökte att vara här och nu och att njuta så mycket som jag kunde. Det var rätt svårt, när det händer mycket. Du vill ju så klart göra bra i från dig och vinna matchen och allt det där, säger Koivu efter matchen, enligt nhl.com.

Jokeritbekanta John Klingberg kvitterade visserligen till 1–1 för gästerna kort därpå i en match som stod 2–2 efter full tid och förlängning – men väl i straffavgörandet kröntes Koivus jubileumsmatch med ett slut som överträffade alla förväntningar.

Efter att båda lagen gjort två mål var klev Minnesotas lagkapten fram och satte pucken på sitt patenterade sätt högt upp i högra krysset med en backhand. När sedan Corey Perry brände sin avslutande straff var matchen avgjord – varpå matchvinnaren Koivu överöstes med gratulationer och glada tillrop från sina lagkamrater.

– Det är ju egentligen bara en vanlig ishockeymatch, men jag tycker att den var annorlunda och det var helt klart en speciell kväll, säger Koivu till ligans sajt.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning