Koivistoinen ledde IFK till seger i Vasa

Eetu Koivisto hörde till de bättre i IFK i onsdagens match i Vasa. Bild: Mikko Stig

IFK visade varför laget kämpar i toppen av tabellen då laget tog en planenlig seger över Sport i Vasa.

I en match där det fysiska spelet spelade huvudroll och intensiteten var på en hög nivå kunde IFK till slut åka hem med poängen då laget gästade Sport i Vasa.

Efter att Tyler Nanne gett hemmalaget ledningen i inledningen av matchen visade HIFK att det inte lönar sig att ta utvisningar i matcherna mot dem. Eetu Koivistoinen satte 1–1 – det var för sjunde match i följd IFK nätade i powerplay och lagets spel i numerärt överläge är ligans bästa för tillfället.

Efter en något knagglig start på säsongen har IFK hittat en bra grundnivå i sitt spel. I Vasa var laget långa stunder skäret före. Men gästerna lyckades inte punktera matchen trots en tvåmålsledning i mittperioden.

Olii Palola förde IFK i ledning innan Sam Jardin satte sitt första ligamål efter snyggt förarbete av IFK:s farliga duo Koivistoinen–Jere Innala.

Sport reducerade i tredje perioden genom Sebastian Ståhlberg men efter det visade IFK sin styrka. Laget kontrollerade matchen och såg till att Sport egentligen aldrig fick i gång någon spurt som på allvar hade hotat gästernas seger.

– Det var en tuff match där vårt hårda arbete belönades. Vi visste att det aldrig är lätt att ta poäng i den här hallen, sade IFK:s Micke-Max Åsten i C Mores sändning efter matchen.

– Det var bra att vi inte förlorade en andra match i följd utan lyckades prestera på en bra nivå efter den svaga matchen i Uleåborg.

Sport–HIFK 2–3 (1–2, 0–1, 1–0)

I: 5.07 Tyler Nanne (Roope Talaja, Turo Asplund) 1–0, 9.52 Eetu Koivistoinen (Jere Innala, Kasper Kotkansalo) 1–1 PP, 13.57 Olli Palola 1–2 str.

II: Sam Jardin (Koivistoinen, Innala) 1–3.

III: Sebastian Ståhlberg (Talaja, Asplund) 2–3.

Mv: Rasmus Reijola S 12+5+3=20 (borta: 58:17-59:55), Niilo Halonen H 6+7+2=15.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning