Koilahtis krafter tog slut

Taika Koilahti blev utslagen i längdkvalet. Bild: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Taika Koilahti blev utslagen i längdkvalet i VM.

Koilahti har haft en fantastisk säsong, men i längdkvalet hade hon inte mer att ge. 6.35 räckte bara till en 27:e plats. 6.53 krävdes för final.

– Jag har varit lite trött, men då jag kom till Turkiet och sedan hit blev jag lite piggare. Men det räckte bara inte, säger Koilahti till Yle.

– Det här var dagens form.

Koilahti hade inte räknat med före säsongen att få åka till VM, men hon har stått för ett sensationellt genombrott i sommar. Med sitt nya PB 6.69 ligger tjugoåringen redan trea i alla tiders statistik i Finland.

– Det här var mitt första seniormästerskap. Det var bra att få vara med och se hur allt fungerar. Förhoppningsvis går det bättre nästa år.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning