Kock kryddade med knark – sökte nya smaker

En tv-kock från Sicilien ville utveckla det italienska köket. I hans hem hittades matvaror spetsade med cannabis. Arkivbild. Bild: Andrew Medichini/TT-AP

Den italienske kändiskocken Carmelo Chiaramonte har rört om i grytan med sina förklaringar till varför cannabisspetsade livsmedel hittats i hans hem. I polisförhören har han sagt att han utforskar nya smaker.

Polisen beslagtog ett par tvåmetershöga marijuanaplantor och ett halvt kilo hampafrön i hans hem i byn Trecastagni på Sicilien.

Dessutom hittades vin, oliver, kaffe och tonfisk som spetsats med cannabis.

Chiaramonte, som släppts i väntan på åtal, förklarar att han är "konsult för jordbruksprodukter anpassade för det tredje årtusendets kök".

Efter att ha skapat sig ett namn som kökschef på restaurangen Katane Palace Hotel i Catania på Sicilien har han gjort karriär som tv-kock med inriktning på det sicilianska köket. I ett av programmen. med titeln "Omoraliska recept och lusthöjande mat" beskrev han en kock som "en narkoman och alkemist", rapporterar dagstidningen La Sicilia.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning