Kock kryddade med knark – sökte nya smaker

En tv-kock från Sicilien ville utveckla det italienska köket. I hans hem hittades matvaror spetsade med cannabis. Arkivbild. Bild: Andrew Medichini/TT-AP

Den italienske kändiskocken Carmelo Chiaramonte har rört om i grytan med sina förklaringar till varför cannabisspetsade livsmedel hittats i hans hem. I polisförhören har han sagt att han utforskar nya smaker.

Polisen beslagtog ett par tvåmetershöga marijuanaplantor och ett halvt kilo hampafrön i hans hem i byn Trecastagni på Sicilien.

Dessutom hittades vin, oliver, kaffe och tonfisk som spetsats med cannabis.

Chiaramonte, som släppts i väntan på åtal, förklarar att han är "konsult för jordbruksprodukter anpassade för det tredje årtusendets kök".

Efter att ha skapat sig ett namn som kökschef på restaurangen Katane Palace Hotel i Catania på Sicilien har han gjort karriär som tv-kock med inriktning på det sicilianska köket. I ett av programmen. med titeln "Omoraliska recept och lusthöjande mat" beskrev han en kock som "en narkoman och alkemist", rapporterar dagstidningen La Sicilia.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning