Knytnävarna räckte inte till – två unga män krockade efter krogbråk

Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

De båda männen var kraftigt berusade.

Det gick vilt till på och utanför en krog i Tammerfors under natten, uppger polisen. Två unga män, födda 1998, började gräla inne på krogen omkring midnatt.

Båda var kraftigt berusade när bråket uppstod. Männen lämnade krogen och satte sig i sina bilar. Då fick den ena mannen för sig att fortsätta bråket.

Han trampade på gaspedalen och rammade den andra mannens bil. För polisen bekräftade mannen att han körde på bilen med flit.

Båda männen blåste klart över gränsen för grov rattfylla i polisens test. Den ena mannen fördes till sjukhus, den andra till häktet. Båda misstänks för grov rattfylla och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning