Knivman jagade människor i Sydney

Den skadade kvinnan fördes med ambulans till sjukhus. Bild: Dean Lewins/AP/TT

En man har knivhuggit en kvinna och försökt knivhugga flera andra personer på en gata i centrala Sydney i Australien på tisdagseftermiddagen lokal tid.

Kvinnan höggs i ryggen. Hennes tillstånd beskrivs som stabilt och hon har förts till sjukhus för vård.

Mannen brottades ned av flera personer som befann sig i närheten och togs senare omhand av polisen.

– De här privatpersonerna har gett sig in i den här situationen, som var extremt hotfull. De har omhändertagit personen och hjälpt oss att göra vårt jobb, säger Gavin Wood vid polisen till Sydney Morning Herald.

Mannens motiv är oklart.

En kvinna hittades senare död i en lägenhet i närheten. Enligt tidningen är dödsfallet kopplat till händelsen på gatan nedanför. Polisen uppger att kopplingar utreds.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning