Knivattack mot Kvitova gav åtta års fängelse

Petra Kvitova Bild: Lehtikuva/Al Bello

Den man som i december 2016 attackerade Petra Kvitova, 29, med kniv har av tjeckisk domstol dömts till åtta års fängelse.

Gärningsmannen utgav sig för att vara hantverkare och överföll sedan tennisstjärnan i hennes lägenhet i tjeckiska Prostejov. Den tvåfaldiga Wimbledon-mästaren tog sig loss från mannens grepp men fick i attacken svåra skärsår i sin vänstra hand.

Den traumatiska händelsen höll Kvitova borta från tennisen i ett och ett halvt år. I maj förra 2017 gjorde hon comeback och i januari i år tog hon sig till final i Australian Open där hon föll mot japanskan Naomi Osaka.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning