Klassiker i nytappning

Biff à la Lindström är en älskad husmansklassiker, som är perfekt att servera på en matig macka eller med potatismos. Bild: Lee Kearney/TT

Biff á la Lindström är en klassiker. Här får den smakfulla biffen toppa bröd med stekt ägg.

Smörrebröd a'la Lindström

För 4 portioner, 30 minuter

4 msk ströbröd

1 1/2 dl vatten eller mjölk

500 g nötfärs

1 ägg

1 gul lök, finhackad

1 dl finhackade inlagda rödbetor

1/2 dl finhackad inlagd gurka

ca 1/2 tsk salt

svartpeppar

3 msk smör + 2 msk rapsolja

Till servering:

4 ägg

200 g haricots verts

4 skivor grovt rågbröd

2 msk smör

krispig sallad, inlagd gurka, kapris och dijonsenap

Gör så här:

1. Blanda ströbröd med vatten eller mjölk, låt svälla en stund. Blanda ned färs och ägg. Vänd ned rödbetor, lök, gurka, salt och peppar och rör till en jämn smet. Forma smeten till biffar. Hetta upp hälften av smöret och oljan i en panna och stek biffarna i 2–3 minuter per sida.

2. Hetta upp resten av matfettet och stek äggen på ena sidan tills de är frasiga i kanten och vitan stelnat.

3. Koka upp lite lättsaltat vatten och koka haricots vertsen i 2 minuter. Skölj i iskallt vatten, låt rinna av i ett durkslag.

4. Bred smör på bröden. Lägg på sallad, ägg och biffar. Servera med ättiksgurka, kapris, dijonsenap och haricots verts vid sidan av.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning