Klart – VM-finalen 2023 spelas i Sydney

Sydney står värd för VM-finalen i fotboll 2023, när mästerskapet hålls i Australien och Nya Zeeland. Arkivbild. Bild: Bianca De Marchi/AAP Image via AP

Premiären av damernas fotbolls-VM 2023 spelas på Eden Park i Auckland, Nya Zeeland, medan finalen avgörs på Stadium Australia i Sydney, Australien. Det står klart sedan VM-arrangören på onsdagen presenterat värdstäderna för mästerskapet, som delas mellan de två länderna.

Förutom ovan nämnda städer kommer det spelas matcher i Melbourne, Adelaide, Brisbane och Perth i Australien, och i Dunedin, Hamilton och Wellington i Nya Zeeland. Sydney blir den enda staden med två VM-arenor.

Från början hade 13 tänkbara arenor i tolv städer lagts fram som förslag. I den sista gallringen försvann Newcastle på det australiska fastlandet och Launceston på Tasmanien från listan. Även nyzeeländska Christchurch ströks från listan.

I VM i Frankrike för två år sedan segrade USA efter att ha slagit Nederländerna i finalen. Det europeiska kvalet till VM 2023 inleds i höst.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning