Klart: PSG franska mästare – Amiens åker ur

PSG-spelarna får jubla i kavaj. Arkivbild. Bild: UEFA via AP

Paris Saint-Germain tilldelas ligatiteln i Frankrike efter att fotbollen i landet stoppats. Samtidigt meddelar den franska ligaorganisationen att Amiens och Toulouse åker ur den högsta serien.

I tisdags meddelade Frankrikes premiärminister Édouard Philippe att den franska fotbollen ställs in på grund av coronapandemin.

Nu bekräftar också den franska ligaorganisationen (LFP) att Paris SG, som ledde Ligue 1 när spelet stoppades, utses till franska mästare. PSG toppade tabellen med 12 poäng före Marseille.

Lorient tar samtidigt hem ligatiteln i Ligue 2.

– Vi har bestämt att det kommer att bli två uppflyttningar och två nedflyttningar, säger Didier Quillot, vd för LFP, på en presskonferens.

– Det betyder att Amiens och Toulouse kommer att flyttas ner och Lorient och Lens flyttas upp. Det kanske kan komma överklaganden men våra beslut står fast, fortsätter han.

Quillot säger även att LFP har fram till den 25 maj på sig att meddela Uefa vilka klubbar som kommer att kvalificera sig till de europeiska turneringarna och att kommande säsong av Ligue 1 senast kommer att inledas den 22-23 augusti.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning