Klart med Vettels ersättare i Ferrari – Sainz blir stallkamrat med Leclerc

"Hej, här kommer jag". Carlos Sainz tar över efter Sebastian Vettel i Ferrari nästa säsong. Arkivbild. Bild: Rick Rycroft / AP Photo

Rockaderna fortsätter i formel 1-världens "silly season". Nu är det klart att Carlos Sainz tar över efter Sebastian Vettel i Ferrari.

25-årige Carlos Sainz kommer närmast från McLaren och blir stallkamrat med Charles Leclerc i det klassiska italienska formel 1-stallet från och med nästa säsong.

Beskedet kommer bara några dagar efter att fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettel meddelat att han lämnar Ferrari eftersom han inte kommit överens om en fortsättning.

Spanjoren Sainz gör i år sin sjätte säsong i formel 1 och har som bäst nått en tredjeplats, i Brasilien i fjol, men han har imponerat på experterna med starka insatser i McLaren, som har haft en sämre bil än konkurrenterna.

"Med fem säsonger redan bakom sig har Carlos visat hur bra han är och att han har de rätta verktygen för att passa perfekt in i vår familj", säger Ferrarichefen Mattia Binotto i ett uttalande.

Sainz är son till tidigare rallyvärldsmästaren Carlos Sainz.

När Sainz lämnar McLaren tas hans plats i sin tur över av australiske stjärnan Daniel Ricciardo som lämnar Renault-stallet efter den här säsongen.

30-årige Ricciardo har tidigare vunnit sju GP-tävlingar för Red Bull. Nyheten presenterades kort före att det blev officiellt att Sainz lämnar McLaren.

Nyheterna om de olika övergångarna mellan formel 1-stallen till nästa år kommer innan det har körts ett enda varv av årets säsong. Coronapandemin ställde in premiären i Australien i mars och det första loppet är planerat till Österrike i juli.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning