Klar för final – Narvi bekvämt över kvalgränsen

Teemu Narvi, ett av de stora finländska framgångshoppen, tog sig enkelt till final i herrarnas spjut i U20-VM i Tammerfors. Häcklöparen Saara Keskitalo tog sig däremot till semifinal på 100 meter häck.

Fredagen började med en positiv klang då Teemu Narvi slungade sitt spjut klart över kvalgränsen 72 meter i herrarnas spjutkval. Narvis första kast mätte 71,47 och hade med stor sannolikhet räckt till final, men Narvi spikade sin finalplats i andra omgången där hans kast mätte 73,52.

Kvalkastet är Narvis alla tiders näst längsta kast. Vid spjutkarnevalen i Pihtipudas mätte rekordkastet 75,15.

Narvi är en stark medaljkandidat i spjutfinalen som går av stapeln klockan 15.25 på lördag.

Keskitalo till semi

Häcklöpardamerna Saara Keskitalo och Petra-Sofia Laakso var också i hetluften under fredagens förmiddagspass. Keskitalos tid 13,93 räckte till en plats i semifinalskedet. Laaksos 14,23 räckte inte. Det hade krävts en tid på 14,00 för att gå vidare.

Keskitalo var den 18:e snabbaste av de 24 idrottare som är klara för lördagens semifinal.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46