Klänningsbråk förstör Streeps galakväll

Meryl Streep. Arkivbild. Bild: Justin Tallis

Ett bråk med modeskaparen Karl Lagerfeld överskuggar, och förstör, Meryl Streeps kväll på Oscarsgalan. Åtminstone enligt filmstjärnan själv.

Karl Lagerfeld, som är modehuset Chanels chefsdesigner, hävdade i veckan att skådespelerskan Meryl Streep ville ha betalt för att bära en av hans klänningar på den stundande Oscarsgalan. Streep, som vid det laget valt en klänning från en annan designer, förnekade att hon krävt pengar och Lagerfeld tog tillbaka vad han hade sagt.

Men hans uttalande hade redan fått rubriker i världspressen och Streep är, för att underdriva, inte glad.

"Historien spreds globalt och fortsätter, globalt, att inverka på min medverkan på Oscar på kvällen för mitt nomineringsrekord. Den överskuggar denna ära i ögonen på medier, mina kollegor och publiken", säger Streep i ett uttalande.

"Jag tar inte lätt på det här och herr Lagerfelds 'ångerfulla uttalande' angående denna 'kontrovers' var inte en ursäkt", fortsätter hon.

Streep är Oscarsnominerad för sin roll i "Florence Foster Jenkins", och har därmed nominerats 20 gånger under sin karriär vilket är mer än någon annan. Tre gånger har hon vunnit: för "Kramer mot Kramer" 1980, "Sophies val" 1983 och "Järnladyn" 2012.

Oscarsgalan äger rum i natt finsk tid.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning